Sourcing Hackathon is an online game where any sourcer, beginner or pro, can compete, show their sourcing power and learn new sourcing tricks!

Hackathon masters prepare tricky questions and tasks to pick your brain and boost your sourcing skills. Normally, the time is limited and only the fastest can win!

On December 3rd, we have hosted a hackathon with Michiel Wiersma (hackathon champion) and Teddy Dimitrova (sourcing.games contributor). 

In this blog, we publish hackathon questions and answers, so you can organize your own hackathon with your colleagues and friends! Let’s go! 


Question 1.

“People think that intelligence is fixed – but it isn’t.”  Where does the author of this quote and a well-known sourcing expert currently work?

1 min to solve.

Question 2.

What is the name of this guy? http://bit.ly/iamsureyouknow

2 min to solve.

Question 3.

Find the email of Andrejus Abrosimovas that he used to sign up on Linkedin.

2 min to solve.

Question 4.

This company is a global leader in smart technologies and complete lifecycle solutions for marine and energy markets. I need a corporate email of this company’s CEO.

3 min to solve.

Question 5.

Klaudio lives in London. 85% of the year he spent in an open-sourcerer. How many days off on Github did he have this March?

4 min to solve.

Question 6.

I want to marry together 4 things to get A Geek. Ali did that, and what are these 4 things?

4 min to solve.

Question 7.

Find the PGP fingerprint of abangser.

5 min to solve.

Question 8.

Java community of Central Iowa has their own president. And they called for speakers on Jan 3, 2018, in their community. Which email did they ask to use for submitting an application?

6 min to solve.

Want to know the right answers? Submit an email to read further:

Question 1.

“People think that intelligence is fixed – but it isn’t.”  Where does the author of this quote and a well-known sourcing expert currently work?

Answer: SolarWinds

How to solve: Google the quote > Jan Tegze > LinkedIn > SolarWinds

Question 2.

What is the name of this guy? http://bit.ly/iamsureyouknow

Answer: Duke

How to solve: Download – Screenshot OR Convert to jpg/png -> Google Image search

Question 3.

Find the email of Andrejus Abrosimovas that he used to sign up on Linkedin.

Answer: andrejus@smartdeveloping.com

How to solve: https://www.linkedin.com/in/andreas-abros/ -> AmazingHiring plugin, github -> sales navigator verification

Question 4.

This company is a global leader in smart technologies and complete lifecycle solutions for marine and energy markets. I need a corporate email of this company’s CEO.

Answer: jaakko.eskola@wartsila.com

How to solve: Wikipedia -> Linkedin (https://www.linkedin.com/in/jaakko-eskola-bb768b10/) -> Nymeria -> verification (https://www.linkedin.com/sales/gmail/profile/viewByEmail/jaakko.eskola@wartsila.com)

Question 5.

Klaudio lives in London. 85% of the year he spent in an open-sourcerer. How many days off on Github did he have this March?

Answer: 3

How to solve: Google “open-sourcerer” “klaudio” -> Klaus Sinani -> Github

Question 6.

I want to marry together 4 things to get a Geek. Ali did that, and what are these 4 things?

Answer: an Entrepreneur, a Blogger, a Designer and a Developer

How to solve: “a geek” marry Ali

Question 7.

Find the PGP fingerprint of abangser.

Answer: 27C78F7E51F02ACCD07CB0DB5A649DB9C3658846

How to solve: search abangser -> keybase

Question 8.

Java community of Central Iowa has their own president. And they called for speakers on Jan 3, 2018, in their community. Which email did they ask to use for submitting an application?

Answer: natebuwalda@gmail.com

How to solve: http://cijug.net/ -> https://groups.google.com/forum/#!forum/central-iowa-java-users-group -> https://groups.google.com/forum/#!topic/central-iowa-java-users-group/MOmp6ALlRXE -> natebuwalda@gmail.com 

 

Want to know when is the next hackathon? Join us on Facebook: we post only interesting stuff there!

Still have questions?

Take a look at the Helpcenter section or contact us at sales@amazinghiring.com